En ny transport för en grönare framtid

ELO Mobility historia är ett nytt transportmedel så dess historia är rätt tunn. Framtiden däremot är utstakad! 

Vi hade kunnat skriva långa rader om att varumärket föddes ur askan av ett behov av att rädda världen från bensinångorna. Att vi med ELO´s hjälp skulle klara framtida miljökrav. Vi hade kunnat klä oss i den grönaste av kostymer och helt enkelt gjort ELO till en miljöhjälte. Någonstans här hade vi varit som alla andra på marknaden. Med en så alltid lika besk eftersmak av att man överdriver en smula.

ELO är en miljömedveten transportör, som kommer bidra till att kommande miljökrav nås. Vi säger däremot inte att det är det mest miljövänliga fordonet för det vore att ljuga för er. En traditionell cykel framförallt kommer inte att kunna slås. Det finns rent av säkert likvärdiga konkurrenter som bidrar lika mycket till miljömålen som ELO.

ELO sparar tid & pengar

Däremot. ELO är ett miljömedvetet alternativ som samtidigt sparar dig en massa tid och pengar. Detta även om vi återigen jämför ELO mot den traditionella cykeln eller för den delen likvärdiga konkurrenter.

ELO hjälper dig de kortare sträckorna

Det är med detta i åtanke som ELO föddes och såg sin framtid läggas. När vi i skrivande stund sitter med planerna framåt så är de något så när skrivna. Dock är vi realister och kan inte med säkerhet säga hur det kommer bli, särskilt inte med tanke på hur världen ser ut.

Det enda vi är säkra på är ändå att vi tillsammans kan komma runt de hiskeligt dyra transportpriserna. Särskilt på de kortare resorna till och från jobb och skola.

Så vad väntar du på?

Ta den enkla vägen. Ta den billiga vägen. Kör en ELO.

Till Elo Bike


"Perfekt transportmedel mellan jobb, skola, träning och polare. Bästa köpet på väldigt länge!"

Filip Ljungh, 24
Student, Lund

Frågor & svar

ELO Bike kommer med marknadens bästa garantier. Du får hela 2-års garanti på Biken och 1-års garanti på batteriet. Allt för att göra din pendling lite enklare & säkrare.

Det finns inte någon lägre åldersgräns för att köra ELO Bike. Personer under 15år ska likt cykel använda hjälm när de kör.

JA! ELO Bike är klassad som en cykel och godkänd att köras med överallt där du vanligtvis kör cykel.

Nej, eftersom att ELO Bike är klassad som en cykel är det även de reglerna du går efter. 

Det är mer en blandning av de båda. Den är enkel som en elcykel när det kommer till ägande samtidigt som du får all komfort från en elmoped.

ELO Bike har en 250W elmotor i bakhjulet.

ELO väger in på knappt 34kg exkl batteri

Absolut! Räckvidden kan bli påverkad av kylan men i övrigt är det bara halkan du behöver se upp med.

Det är inte några problem att rulla ELO Bike utan hjälp av elmotorn. Så har du råkat räkna fel på räckvidden så kan du utan problem gå med den bredvid dig.

På din nya ELO har du i stort sett underhållsfria trumbromsar.

På en laddning når du ca 50 km. Har du råkat ut för ett tomt batteri når du full kraft igen efter bara 6 timmar. Med andra ord fullt batteri när arbetsdagen är slut.

Batteriet väger in på ynka 3,5kg, enkelt och smidigt att ta med i väskan eller under armen.

Sitsen är 78cm över marken

Nej, ELO Bike är helautomatisk så det är bara att vrida om gasen. Däremot har du tre hastighetslägen att välja på.
Läge 1 håller en fart på ca 10km/h och är smidigt att använda när du går med den bredvid. Läge 2 ger dig behagliga 15km/h medan läge 3 ger dig toppfarten 20km/h. 

Du startar ELO Bike enkelt genom att hålla in on/off-knappen tills displayen lyser upp. Tryck in din pinkod och tryck sedan två gånger på on/off-knappen. Välj körläge och vrid sedan på gashandtaget. Swoosh så är du iväg.

Vi jobbar stenhårt för att nätverket ska utökas. I dagsläget har vi ställen i Gbg, Åstorp samt Sthlm där du kan provköra en ELO Bike innan du bestämmer dig för att köpa. Hör av dig till oss så ser vi till att koppla dig samman!

Eftersom att ELO Bike är en cykel enligt reglerna så går den under din hemförsäkring. Kontakta ditt försäkringsbolag för att se vilka regler & krav som finns för att försäkringen ska täcka en eventuell förlust.

ELO Bike kommer med ett elektroniskt lås som du snabbt låser upp med en pinkod. Superbt att använda när du snabbt ska in i affären. Vi rekommenderar att man köper ett godkänt lås och tar ut batteriet när man låser den en längre stund.