Köpvillkor

1. Allmänt

I alla priser ingår moms med 25 procent om inte annat anges. Vi reserverar oss för eventuella tryck- och skrivfel. Är du under 18 år måste du ha målsmans tillstånd för att beställa.

2. Betalning

Betalning sker via Klarna Checkout och deras villkor finns i sista steget vid betalning, där godkänner man våra köpvillkor samt även betalleverantörens villkor. Vi erbjuder alla betalsätt som Klarna har i sin checkout i dagsläget.

3. Leverans

Vi skickar med DHL samt Postnord. Produkterna har vanligtvis en leveranstid på 1 till 3 dagar inom Sverige och 2 till 6 dagar inom Europa. Vi erbjuder alltid fri frakt.

Ej uthämtad/mottagen vara
Om du inte tar emot eller hämtar ut din beställning kommer vi tyvärr vara tvungna att debitera dig fraktkostnaden tur och retur.

Tänk på att ange en korrekt leveransadress vid beställning då vi inte har möjlighet att ändra detta i efterhand.

Transportskador ska i första hand anmälas till transportören, detta ska göras snarast efter att skadan upptäckts, dock senast inom 7 dagar från mottagandet. När ni erhållit ett ärendenummer från transportören ska transportskadan även anmälas till vår kundtjänst.

4. Ångerrätt

Som privatperson har du 14 dagars ångerrätt. Detta innebär att du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd. Om varan har hanterats på ett sätt som inte varit nödvändigt för att fastställa dess egenskaper och funktion kommer vi att göra avdrag för den värdeminskning som skett. Samtliga tillbehör och packmaterial skall skickas med. Returer skall återsändas i originalförpackningar samt väl förpackade i lämpligt emballage (exempelvis wellpappkartong). Eventuella transportskador till följd av bristfällig förpackning, debiteras dig som kund. Vid nyttjande av ångerrätten är det du som står för returkostnaden.

Tänk på att du ansvarar för risken vid returfrakt. Risken innefattar bl a om din försändelse kommer bort under frakt. Använd därför gärna fraktsätt där försändelsen går att spåra, och spara inlämningskvittot. Vi sätter tillbaka pengarna på ditt konto senast 30 dagar efter att produkten är returnerad. Reklamation skall ske skriftligen via mail på hello@eloride.com

Eventuell returfrakt ombesörjer du som kund för. Du väljer fritt hur paketet transporteras till oss eller om du hellre vill lämna den personligen. Då du är ansvarig tills paketet når oss rekommenderar vi att du behåller emballaget tills du är säker på att du ska behålla produkten. Vi hjälper gärna till med en returfraktsedel om du behöver, kontakta oss på hello@eloride.com för prisförslag. Retur får ej ske mot postförskott/efterkrav. Återbetalning eller kreditering av faktura kommer att göras inom 14 dagar från det att vi mottagit returen. 

5. Garanti

ELO lämnar 2 års garanti på ELO Bike samt 1 år på batteriet. Garantin täcker endast fabrikationsfel och inte fel som uppkommit genom att produkten utsatts för yttre våld eller oförsiktigt användande.

Vi kontrollerar och testar insända returer i enlighet med felbeskrivningen. Det är därför viktigt att den är så utförlig som möjligt. Produkten skall skickas till ELO inom 30 dagar efter att felet har upptäckts för att garantin skall kunna åberopas. Reklamation skall ske skriftligen via mail till hello@eloride.com

Kvittokopia eller ordernummer skall kunna uppvisas för att kunna göra anspråk på garantireparation.

6. Personuppgifter

ELO är ansvariga för behandlingen av de personuppgifter som du som kund lämnar till oss. Dessa uppgifter kan komma att användas i marknadsföringssyfte och till vårt nyhetsbrev, detta blir godkänt vi§a villkoren i kassan.

Inga uppgifter lämnas vidare till annan part utan används endast av ELO. Vill du ändra några uppgifter kan du göra det genom att kontakta oss på hello@eloride.com. Vill du bli borttagen ur registret är det bara att kontakta oss.

7. Force majeure

Händelser som krig, naturkatastrof, strejk, myndighets beslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter samt jämförbar händelse, utanför ELOs kontroll – vilken ej kunnat förutses – hänföres till force majeure, vilket innebär att ELO befrias från sina förpliktelser att fullgöra ingångna avtal.

North European Trust AB

Ji-te gatan 2
265 38 Åstorp